logo

Structuri de Economie Sociala

Prezentarea celor șase structuri de economie socială

Cele șase structuri de economie socială înființate în cadrul proiectului vor oferi servicii și produse într-o manieră inovativă la nivelul piețelor locale, contribuind astfel la incluziunea pe piața muncii a grupurilor vulnerabile prin intermediul programelor integrate de informare, consiliere, creștere a stimei de sine și a celor de inițiere în diverse meserii cerute pe piața muncii.

Astfel, se vor înființa patru structuri de economie socială în zona rurală, două în comuna Chiajna, județul Ilfov, de Beneficiar și Partenerul 1, și două în județul Maramureș, de Partenerul 2. În București, se vor înființa alte două structuri de economie socială, de Partenerul 1 și Partenerul 3. În cadrul acestor structuri de economie socială vor lucra 39 de persoane, dintre care 26 de persoane ce aparțin grupurilor vulnerabile, șase manageri în economie socială, trei asistenți manager, un agent vânzări, un designer, un consilier vestimentar, un tehnician media (foto/video).

Domeniile de activitate ale acestor structuri de economie socială sunt:

  • organizare evenimente;
  • catering;
  • atelier ceramic;
  • magazin on-line obiecte tradiționale maramureșene;
  • atelier de croitorie;
  • magazin on-line cu show-room articole vestimentare și accesorii;

Important este faptul că domeniile de activitate ale structurilor de economie socială sunt complementare și convergente, unele structuri de economie socială reprezentând furnizori de bază pentru celelalte. Astfel, atelierul de croitorie va fi furnizor pentru magazinul de vestimentație, atelierul de ceramică va fi furnizor al magazinului on-line de produse maramureșene, iar firma de catering va colabora direct cu cea de organizare evenimente. Brand-ul social MATCA și platforma on-line, puse la dispoziție de Partenerul 1, vor constitui suportul pentru angrenarea altor structuri de economie socială în scopul promovării beneficiilor aduse de economia socială pentru integrarea pe piața muncii a grupurilor vulnerabile.


POSDRU/168/6.1/S/145899

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

INVESTESTE IN OAMENI !


Asociatia ANCE Europe este operator de date cu caracter personal nr. 33983 inregistrat la A.N.S.P.D.C.P., in conformitate cu Legea nr. 677/2001


Beneficiar: Asociatia ANCE Europe
Parteneri: AUR (Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane), ASSOC (Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala), Fundatia Doina Levintza, ANCE (Athens Network of Collaborating Experts)

Parteneri

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.