logo

Implementare / Obiective

Obiectivul general al proiectului īl constiuie sprijinirea accesului grupurilor vulnerabile pe piața muncii și promovarea incluziunii sociale prin intermediul dezvoltării de structuri ale economiei sociale. Īn acest sens, rezultatul proiectului va consta īn crearea a șase structuri de economie socială și a 39 de locuri de muncă.

Aceste obiective specifice ale proiectului vor fi atinse nu numai prin īnființarea structurilor de economie socială, ci și prin:

  • realizarea acțiunilor de informare și conștientizare (vor avea loc 21 de evenimente de informare);
  • prin derularea de sesiuni de consiliere și instruire pentru persoanele care fac parte din grupurile vulnerabile (100 de persoane consiliate, 26 de persoane formate);
  • prin realizarea unor parteneriate īntre structurile de economie socială (construirea parteneriatului īntre structurile de economie socială īnființate și alte structuri identice sub egida MATCA).

Proiectul īși propune o abordare complexă, pe mai multe niveluri, a problematicii incluziunii sociale, īn contextul general de economie socială, atāt la nivel național, cāt și la nivel european, avānd īn vedere faptul că īn cadrul său se vor realiza activități de instruire complexe, atāt pe căi formale cāt și non-formale, inclusiv prin transfer de bune practici, īn scopul creșterii productivității persoanelor instruite și al asigurării sustenabilității activităților derulate, ca urmare a diseminării de informații relevante īn domeniu de la nivelul altor state membre.


POSDRU/168/6.1/S/145899

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

INVESTESTE IN OAMENI !


Asociatia ANCE Europe este operator de date cu caracter personal nr. 33983 inregistrat la A.N.S.P.D.C.P., in conformitate cu Legea nr. 677/2001


Beneficiar: Asociatia ANCE Europe
Parteneri: AUR (Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane), ASSOC (Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala), Fundatia Doina Levintza, ANCE (Athens Network of Collaborating Experts)

Parteneri

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.